Një djathë i butë dhie nga Spanja fitoi vendin e parë në World Cheese Awards të mërkurën, duke 4079 aplikime nga më shumë se 40 vende në pesë kontinente.
Djathi fitues, i quajtur Olavidia, nga një djathëbërës artizan që përdor emrin komercial Quesos y Besos (Djathë dhe puthje), mori 103 vota, duke kaluar fituesin e vendit të dytë, një djathë i butë nga Djathi i dhisë ka një “teksturë të pasur, joshëse, kremoze”.
Djathi i saj i dhisë ka një shirit të zi të dukshëm në mes, të cilin personat e jurise e përmendën. Organizatorët e konkursit thanë se djathi ishte “i pjekur me penicillium candidum dhe hirin e gurit të ullirit”. Disa komente treguan se hiri përbënte shiritin e zi.
Fituesi i mëparshëm ishte një djathë blu organik, Rogue River Blue, kampioni i parë amerikan në këto çmime. Kjo ishte në tetor 2019 në Bergamo, Itali. Shfaqja vjetore e djathit nuk u mbajt vitin e kaluar për shkak të pandemisë Covid-19.