• |
ide | kryesore

Mosha ideale për martesë

F1, Stil

Një analizë nga Nicholas Wolfinger, një sociolog në Universitetin Utah, sugjeron se pas një moment të caktuar, nëse jeni martuar në fillim të 20’-ave, rreziku nga ndarja fillon të rritet kur plakeni.


Rreziku nga divorci fillon të rritet në mënyrë të vazhdueshme në fillim të 20’-ave, por diku në të 30’at e hershme ai fillon të bie.Siç edhe tha Wolfinger: “Ata të cilët martohen në të 20’-at e tyre, kanë më shumë gjasa që të divorcohen, sesa ata të cilët martohet në të 30’-at e tyre.”Kjo bazohet në një analizë strukturore të të dhënave nga Anketa Kombëtare e Rritjes Familjare, një studim që mbahet çdo vit në SHBA.


Rreziku më i madh i divorcit të çifteve të rinj vjen nga një kuptim intuitiv – në fillim të 20’-ave, ju ende nuk e keni të qartë se çfarë dëshironi në jetë dhe kush jeni në të vërtetë. Ai person, i cili dukej shumë i mirë për ty kur ishe 19-vjeç, duket më pak i mirë kur je 30.

Është e rëndësishme ta dini, që ne po flasim vetëm për rreziqet statistikore. Nëse vendosni të martoheni pas të 30’-ave kjo është një alternativë më e mençur se të martoheni herët.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Kthehu