• |
ide | kryesore

Ushtria gjermane po stërvit qen për të zbuluar të prekurit nga covid

-Instant, Arkiva, Planet

Bundeswehri gjerman në bashkëpunim me Universitetin e Mjekësisë Veterinare (TiHo) në Hanover po zhvillojnë në kundër të një projekti teste me dhjetë qenë. Qentë e përfshirë të eksperiment i takojnë shkollës së qenve të ushtrisë gjermane e cila gjendet afër Ulmenit.


Sipas njoftimeve të Bundeswehrit në projekt janë përfshirë qenë të racave pastor, spaniel dhe retriever. Qentë detektivë jo vetëm që mund të nuhasin dhe zbulojnë nisur nga përbërja molekulare e aromave përkatëse lëndë eksplozive ose droga, por edhe të nuhasin lloje të ndryshme kanceri si dhe hipoglikeminë, pra rënien e sheqerit, në rastin e diabetikëve. Pikërisht tek kjo aftë si e tyre bazohet edhe projekti për koronën.


Studiuesit kanë arritur aktualisht një kuotë diagnostikimi prej rreth 80 përqind, dhe projekti duket se do të jetë i suksesshëm. Rezultatet përfundimtare pritet të jenë në dispozicion për disa javë.

Deri tani qentë po ushtrohen duke nuhatur mostra pështyme njerëzish të infektuar. Gjithësesi viruset e kë tyre mostrave janë trajtuar me kimikate dhe janë të padëmshëm. Pasi qentë ta kenë përfunduar këtë seri provash me sukses, ata do të përballen me shkallën tjetër të vështirësisë për të parë a do të funksionojë nuhatja edhe në rastin e viruseve aktivë të koronës që gjenet në pështymën njerëzore? “Këto teste duhet të zhvillohen në kushte krejtësisht të ndryshme, se në fund të fundit, duhet të jemi të sigurt se askush nuk do të infektohet me mostrat shumë infektive,” shpjegon Paula Jendrny.

Edhe në vendet e tjera, si SHBA, Finlandë dhe Britaninë e Madhe, qentë po trajnohen që të nuhasin infeksione me Sars-COV-2. Përveç mostrave të pështymës, ekzistojnë edhe teste me urinë dhe djersë, të cilat po tregojnë rezultate inkurajuese. /DW2 Comments

 1. To whom it may concern

  We are sending this email on behalf of our client, Photograph Independent Consortium of America, Inc. (PICA), and its member companies. The PICA is a trade association whose member companies create, manufacture, and distribute approximately sixty (60) percent of all legitimate professional images sold in the US.

  As these copyrighted images are their main source of income, our client imposes all the copyrights to said images.

  It has come to the attention of our client that your website, lapsi.al, which you own, used one of the copyrighted images without approval and without any proper credit to the copyright owner.

  As you never got (nor asked for) approval to use our client’s images, your work constitutes copyright infringement, in accordance with Title 17 of the U.S. Code.

  Accordingly, you could be liable for statutory damages as high as $150,000 as set forth in Section 504(c)(2) therein. Removal of the image won’t fix the copyright issue, as we have recorded proof of the image being used on your website.

  Our client requests that you deposit $200 in Bitcoin cryptocurrency to their wallet: bc1qq4l0gyav2nn56w94k95gg5er863hf2gtykudeq to receive full approval to use their pictures on your website.

  We have been instructed to follow legal action to repair the finance damage if you refuse to pay the copyright waiver fee of $200.

  You are hereby requested to add the required funds of $200 to this bitcoin wallet: bc1qq4l0gyav2nn56w94k95gg5er863hf2gtykudeq as fee for copyrighted image usage. Our client will allow you to continue using the image/s after you pay the required sum.

  If they have not received the requested fee within 15 days of email receival, we will have to take legal recourse and settle this matter in court.

  There won’t be a further notice.

  Respectfully,

  John Neidig,

  Ardent Fox LLP | International Requests

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *