• |
ide | kryesore

Më shumë emoji në smartphone, duke përfshirë edhe një mashkull shtatzënë

-Instant, Paparazzi, Slider

Emoji më gjithëpërfshirës mund të vijnë në updatetimet e softuerit në të ardhmen, përfshirë një mashkull shtatzënë.

Përpara Ditës Botërore të Emoji të Shtunën, faqja e njohur e referencave emoji Emojipedia lëshoi imazhe të reja të disa prej finalistëve të emoji në radarin e Konsorciumit Unicode, një jo-fitimprurëse që mbikëqyr standardet e emoji dhe është përgjegjës për publikimet e reja.


Ndërsa konsorciumi zyrtarisht do të miratojë në shtator se cilat emoji do të godasin sistemet operative, aplikacionet dhe pajisjet, Emojipedia shpesh i bashkon ato në një imazh të vetëm që njerëzit të vizualizojnë. Emoji i miratuar do të përhapet në platforma të ndryshme kryesisht vitin e ardhshëm.

Lista përfundimtare e versionit Unicode 14.0 përfshin një alternativë gjinore për emoji-t ekzistuese për princeshën dhe princin, aftësinë për të zgjedhur nga 15 kombinime të ndryshme të tonit të lëkurës së shtrëngimit të duarve dhe një burrë shtatzënë dhe një person shtatzënë, duke njohur sesi shtatzënia është e mundur midis disa burrave transgjinorë dhe njerëz jo binarë.

Megjithëse Emojipedia shpesh krijon interpretime se si mund të duken disa nga emoji, dizenjimet zyrtare vendosen dhe ndryshojnë nga platforma ose shërbimi. Kjo do të thotë që një emoji mund të duket shumë ndryshe në pajisjet iOS dhe Android, për shembull.

1 Comment

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.