• |
ide | kryesore

VENDIMI/ Si e liroi gjykata Bledar Jambellin, njeriun që porositi vrasjen e Artan Cukut

Lajme, Të fundit

Zbardhet vendimi i Gjykatës së Apelit të Vlorës, e cila shpalli të pafajshëm Bledar Jambellin për vrasjen e dyfishtë të dy shtetasve në vitin 2006 dhe një tjetri në vitin 2012.


Sipas vendimit të Gjykatës së Apelit Vlorë, dhënë në vitin 2014, Bledar Jambelli shpallet i pafajshëm për mungesë provash. Në fakt, Prokuroria e Vlorës kishte paraqitur një provë të fortë në Gjykatë për Jambellin.Bëhet fjalë për një gjurmë gishti në makinën e përdorur nga autorët për vrasjen e dyfishtë të vitit 2016. Krahasimet e bëra nga ekspertët e Kriminalistikës dolën në përfundimin se gjurmët përputheshin me ato të Jambellit. Në vendim shkruhet: “Me vendimin dt.10.12.2012 të prokurorit është vendosur rifillimi i hetimeve dhe rikryerja e aktit të ekspertimit daktiloskopik të gjurmës papilare “A”.
Nga akti i riekspertimit daktiloskopik Nr 11584, dt.14.12.2012. të kryer nga Drejtoria e Policisë Shkencore pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë Tiranë. Ekspertët dolën në përfundim se ajo gjurmë është formuar nga gishti i unazës së dorës së djathtë të Bledar Jambellit”.

Mirëpo, Gjykata e ka hedhur poshtë këtë provë që në Shkallën e Parë.

“Lidhur me aktin e ekspertimit daktiloskopik, Gjykata ka vlerësuar se ai nuk ka vlerë të paracaktuar pasi: Vetëm vendi i gjetjes dhe marrjes së gjurmës “A” nuk është shoqëruar me fotografi”, shkruan arsyetimi i Gjykatës. Për këtë arsye, Jambelli u lirua nga akuzat dhe Gjykata e Lartë refuzoi rekursin e Prokurorisë së Vlorës.Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *