• |
ide | kryesore

Ndryshimet e reja të Whatsapp dhe Meta

F1, Stil


WhatsApp dhe Meta po bëjnë një ndryshim të rëndësishëm në mënyrën se si kujdesen për të dhënat e përdoruesve të tyre.

Të dhënat për të dyja shërbimet do të zhvendosen nga kujdesi nga kompanitë e saj në Irlandë dhe të rregulluara nga autoritetet e atij vendi, në entitetet globale. Ndryshimi u njoftua për herë të parë në vitin 2020, si përgjigje ndaj largimit të Mbretërisë së Bashkuar nga BE.

WhatsApp dhe Meta të dy theksuan se ndryshimet nuk do të ndryshojnë mënyrën se si trajtohen të dhënat e përdoruesve në Mbretërinë e Bashkuar, cilësimet e tyre të privatësisë ose se si funksionojnë produktet aktuale.  Ata gjithashtu theksuan se nuk do të ketë asnjë ndryshim në ndarjen e të dhënave midis WhatsApp dhe Meta. Kjo ka rezultuar e diskutueshme në të kaluarën.

Përdoruesit do të njoftohen për ndryshimin , përmes emailit dhe përmes një baneri brenda aplikacionit në WhatsApp, duke filluar nga kjo javë. Këto njoftime do t’i çojnë ata në një përmbledhje të asaj që po ndryshon dhe çfarë po qëndron e njëjtë.

“Ashtu si kompanitë e tjera, ne kemi bërë ndryshime në përgjigje të largimit të Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Evropian. Përdoruesit e Mbretërisë së Bashkuar mbeten të mbrojtur nga ligjet e Mbretërisë së Bashkuar për privatësinë dhe mbrojtjen e të dhënave. Ne nuk po bëjmë asnjë ndryshim në mënyrën se si funksionojnë produktet tona dhe përditësimet e kushteve dhe politikave tona të privatësisë nuk ndryshojnë mënyrën se si i trajtojmë të dhënat e përdoruesve në Mbretërinë e Bashkuar, “tha një zëdhënës i Meta në një deklaratë./Lapsi.al

Marrë nga: Independent


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *