• |
ide | kryesore

TikTok nxjerr funksionin e ri për të rinjtë

F1, Stil
TikTok

TikTok automatikisht do t’i ndalojë të rinjtë të përdorin aplikacionin e tij për më shumë se një orë çdo ditë.


Kufizimet e reja janë pjesë e një grupi të gjerë funksionesh që synojnë të përmirësojnë mirëqenien e adoleshentëve që përdorin platformën. “Çdo llogari që i përket dikujt nën 18 vjeç tani do t’i nënshtrohet automatikisht një kufiri ditor 60-minutësh të kohës para ekranit, tha TikTok. Nëse duan ta çaktivizojnë atë kufi, ata do të duhet të fusin një kod kalimi.”


Funksioni i ri vjen së bashku me veçoritë e reja të ” të familjes” që do të thotë se prindërit mund t’i vendosin ato kufij edhe për adoleshentët e tyre. Ata mund të caktojnë kufijtë e kohës para ekranit në emër të tyre, me rregullime të bëra  çdo ditë të javës dhe një panel kontrolli që tregon detaje se si ata të rinj e kanë përdorur aplikacionin, duke përfshirë kohën dhe numrin e herëve që aplikacioni është hapur.

Ndryshimet e reja vijnë mes shqetësimeve në rritje për rrezikun që mund t’u bëjë TikTok njerëzve që e përdorin atë. Aplikacioni është ndërtuar për t’i mbajtur përdoruesit të lëvizin nëpër një numër praktikisht të pakufishëm videosh dhe përdor truke të tjera për të siguruar që përdoruesit e tij të qëndrojnë të angazhuar me atë furnizim./Lapsi.al

Marrë nga: Independent


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.